Les vinyes, In-vita el vi blanc kosher

  • El cultiu de la vinya

vinyes-a-asia

La vinya es considera originària del Caucas i Àsia occidental i es creu que ja era recol.lectada en el Paleolític. Se sap que ja existien vinyes silvestres durant l’Edat Terciària. Durant el Neolític (6000 anys a. C.) es va iniciar el cultiu Àsia Menor i Orient Pròxim. Amb el pas del temps es van anar seleccionant les espècies que millors fruits produïen, arribant a les vinyes actuals amb fruits grans.

Sembla que els primers ceps que es cultivaren a la mediterrània peninsular van ser amb l’arribada de fenicis i grecs.  Hi ha indicis de l’existència de ceps des del S VII a. C (uns  pinyols  de raïm trobats  al  Penedès). Està clar que els ibers ja coneixien la vinya tot i que la gran extensió del seu cultiu es va fer durant l’ocupació romana.

travauxcalendrier

La caiguda de l’Imperi Romà va suposar la fi del comerç del  vi i el cultiu de la vinya  retornà a l’autoconsum .  Durant  l’Edat Mitjana, la conquesta i repoblació dels comtats carolingis de la Catalunya vella i més tard de les terres del sud i de ponent , es feren  importants  plantacions de  vinya.

 

  • L’In-Vita el vi blanc kosher elaborat amb raïm de Bell-lloc

    invita-kosherL’ In-vita és un vi blanc que barreja raïm del tipus Sauvingnon blanc i Pansa blanca, .  Aquest vi a més té una característica afegida en la seva elaboració, és tracta d’un vi kosher . El terme kosher significa puresa i s’anomena també així el procés d’elaboració de productes en els que hi intervenen exclusivament  jueus practicants del mitzvot , les lleis jueves. Els vins kosher doncs són elaborats segons els requisits de la religió jueva.

I així el descriuen els seus elaboradors :

“El Vi blanc In Vita  pertany  a les vinyes i les Bodegas Castillo de Sajazarra, té Denominació d’Origen  Alella. Es un vi kosher compost per raïm del tipus Pansa Blanca i Sauvignon Blanc. El savi assemblatge  de varietats aporta el cos i la tipicitat de la de la pansa blanca, clàssica a la regió, amb l’aroma i l’elegància del raïm Sauvignon Blanc”

http://www.castillodesajazarra.com/es/vino/invita.html