Els elements 2 : Els processos d’elaboració

 

images maceració

La maceració consisteix en posar en contacte amb un líquid, ( aigua o una mescla d’alcohol i aigua )una substància vegetal o animal (fulles, tiges, òrgans) prèviament esmicolada, per extreure’n els principis actius. Pot afegir-se un àcid o un àlcali per facilitar-ne l’extracció

alambique

La destil·lació es el mètode para separar alcohol de agua a partir de calor. Es crea vapor d’alcohol que es refreda per convertir-lo altre cop en líquid a través de la condensació

Mthomebrew_maceration

La fermentació: Des de fa segles, l’home ha utilitzat les reaccions de fermentació que es produeixen naturalment per al seu propi profit. Per exemple la utilització del llevat per a fer begudes alcohòliques és molt antic. Aquest seria el cas de la cervesa i del vi. La fermentació alcohòlica es produeix de forma espontània a la natura sempre que hi hagi sucre i atmosfera pobra en oxigen com passa a l’interior d’algunes fruites.