El pla de l´os

 

05-sant-antoni-abat-carrer-casc-antic-amb-castell-fons-1955-aprox

“Els aplecs eren molt esperats, eren al maig el diumenge era a santa Agnès hi havia ball a l’era de can Lledó o de ca l’alzina i dilluns anàvem cap a santa Quitèria dinàvem a la font de Can Garbany i el ball a l’era de cal soldat”

“Per Sant Antoni a casa hi havia molta festa, guarníem els animals, érem carreters, netejàvem els animals, els pintaven els cascos dels peus, borles, els posaven al cap també guarniments”
“Sant Sadurní era una festa organitzada per la germandat, es feia la misa i ball de tarda”

“El cafè de dalt li dèiem La sala, , fèiem ball cada diumenge al a sala de sota, el jovent ballava els homes eren al cafè i les mares rodejant els joves per vigilar
Molt abans hi havia hagut una altra sala de ball al Parque era del partit de baix
També hi havia una sala de ball on es ara la plaça del Mogent també s’hi va fer cinema
El ball era l’únic que hi havia més endavant hi va haver el patronat on hi feien teatre. Desprès de la guerra el mossèn va dir que no era bo això del ball, com que ho controlava molt jovent anava cap a Granollers”

orquestra de Cardedeu amenitzant l'aplec de Bell-lloc
“Les dues corals cantaven per pasqua feia il•lusió perquè venien a cantar a pagès, per quaresma no hi havia ball, aleshores es feia teatre. Per Sant Joan es feien fogueres a les eres del poble i també a pagès ”
“Per rams es beneïen rams de llaurer, per corpus guarnien un altar a les cases i s’hi aturava la processó, passava pel carrer de baix carretera i carrer de dalt, també es feia el via crucis homes forts (eren sempre els mateixos) carregaven la gran creu i es paraven a cada lloc on hi havien posat una creu. També es feia el salpàs el mossèn acompanyat per una comitiva tirava sal a les façanes de les cases per beneir-les i donar-los-hi protecció”
“A Santa Agnès no hi havia cap ofici per tot anàvem a la Roca, excepte l’escola tot era pagès. El corrent va arribar a casa nostra cap a l’any 30. Posàvem la llum a la façana de la casa i poca cosa més”